nuud heeft negatieve plastic footprint door rePurpose Global

08-06-2021 (13:57) - Sustainable

Vegan anti-odorantmerk nuud kondigt haar samenwerking met rePurpose Global aan om rondzwervend plastic afval in de natuur te bestrijden. Al sinds de oprichting is het verminderen van de ecologische footprint en plastic afval essentieel in de werkwijze van nuud. Met deze samenwerking neemt nuud een nieuwe stap in de strijd tegen plastic afval, en doneert het merk een deel van de omzet om zo de inzameling, verwerking en het hergebruik van twee keer zoveel plastic afval als wordt gebruikt in de activiteiten te financieren. Door deze toewijding heeft elke tube nuud een 'Negative Plastic Footprint'.

Nuud doneert een percentage van elke aankoop om plastic afval te verminderen, en faciliteert daarmee de verwijdering van meer dan 3.650 kg laagwaardig plastic afval, dat anders zou worden gestort, verbrand of in de oceaan zou worden gedumpt. Door de samenwerking met rePurpose Global ondersteunt het bedrijf het rePurpose Global-impact project in Aurangabad, India. Met dit project wordt afval verwerkt dat normaliter lastig te recyclen is en niet genoeg waarde heeft om weer uit het milieu te worden teruggewonnen.
 

Inkomenstroom voor afvalwerkers

Door Plastic Negative te handelen, tackelt nuud niet alleen een financieringstekort van $30 miljard dollar per jaar dat de toeleveringsketens van recycling wereldwijd hindert, maar zorgt ook voor een cruciale lokale inkomstenstroom voor meer dan 2.200 afvalverzamelaars en hun gezinnen in Aurangabad, India. Afvalwerkers verdienen momenteel vaak minder dan $5 per dag, werken in precaire omstandigheden en hebben te maken met ernstige discriminatie ondanks dat ze een cruciale maatschappelijke dienst verlenen. Met dit initiatief verhoogt nuud de inkomsten van de afvalwerkers door de waarde van moeilijk te recyclen plastic te verhogen, en ondersteunt tegelijkertijd sociale recycling-ondernemingen die op holistische wijze de levens van ex-afvalwerkers verbeteren door middel van veilige arbeidsomstandigheden, ziektekostenverzekering en vaardigheidstrainingen.