Plant B: ingevroren is het nieuwe vers

23-09-2021 (11:57) - Sustainable

Steeds meer mensen komen tot het besef dat actie om klimaatverandering tegen te gaan nodig is, maar onze (eet-)gewoontes hier op aanpassen blijkt zo gemakkelijk nog niet. De Nederlandse food startup Plant B gelooft dat op grote schaal impact maken hand in hand gaat met gemak, en introduceert daarom plantaardige diepvriesmaaltijden die aan huis worden bezorgd. Met deze kant-en-klaar maaltijden wil de startup bewuste consumenten voorzien van een gezonde, gemakkelijke en duurzame maaltijd.
 
Na de succesvolle deelname aan Dragon’s Den eerder dit jaar zijn de food pioniers klaar om de Nederlandse markt te veroveren. De maaltijden van Plant B zijn zowel in abonnementsvorm als los te bestellen via de webshop.
 

Gemak

"Wij geloven dat impact maken hand in hand gaat met gemak. Steeds meer mensen willen graag een positieve bijdrage leveren aan het milieu maar hebben door volle agenda’s simpelweg vaak de tijd niet om een gezonde, plantaardige maaltijd op tafel te zetten. Met onze diepvriesmaaltijden maken we plantaardig eten op elk moment toegankelijk voor iedereen." aldus Joost Esser, medeoprichter Plant B. De maaltijden zijn online te bestellen en voor het ultieme gemak is het afsluiten van een abonnement ook mogelijk. Daarmee speelt het bedrijf in op de groeiende populariteit van productabonnement onder jongeren.
 

Vriesvers

"Direct na de bereiding worden de maaltijden middels een shock-freezer ingevroren om zo de hoogst mogelijke kwaliteit van de ingrediënten te bewaken. De lokale groenten en fruit worden op hun piek geoogst en door het snelle invriezen worden belangrijke voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, behouden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld groenten en fruit in de supermarkt, die voordat ze rijp zijn worden geoogst en daarmee minder kans hebben om voedingswaarden op te nemen. Van het moment van oogsten tot het op je bord ligt, verliezen verse producten bovendien veel voedingswaarden. Dat willen we voorkomen." aldus Myrthe van der Vlis, medeoprichter en chef Plant B. Volgens de oprichters is frozen het nieuwe (echte) vers. De huidige productrange van Plant B bestaat uit 10 roulerende maaltijden, met gerechten zoals Comfy Sweet Potato en Super Fly Pad Thai. Deze maand komt daar een nieuw gerecht bij: Sichuan Dan Dan Noodles.
 
Het enige nadeel is dat je voor dit abonnement een flinke vriezer moet hebben: bij elke bestelling worden er minimaal zes maaltijden aan de deur geleverd.