PLUS verduurzaamt tomatenverpakkingen

31-07-2020 (11:00) - Sustainable

PLUS zet een nieuwe stap in het verduurzamen van haar verpakkingen. Vanaf vandaag is daar waar mogelijk al het plastic uit acht soorten tomatenverpakkingen vervangen door kartonnen verpakkingsmateriaal. Op jaarbasis wordt hierdoor 18.000kg aan plastic bespaard. Ook nieuw bij PLUS is de tomatenwijzer op de verpakking waardoor klanten voortaan de juiste tomaten bij de passende gerechten kunnen kiezen.
 
Het verduurzamen van de verpakking is niet de enige stap die PLUS zet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. PLUS werkt alleen samen met tomatentelers die duurzaam opereren. Zo maken deze telers gebruik van aardwarmte, biologische gewasbescherming en groene stroom. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Ook komt bijna het gehele tomatenassortiment het hele jaar door van Nederlandse bodem.
 

Tomatenwijzer

Tijdens het verduurzamingsproces van de nieuwe tomatenverpakkingen is tegelijkertijd rekening gehouden met de attractiviteit en het kookgebruik van de tomaten. Joost Hoes, categorymanager AGF: “Tijdens het verpakkingsontwikkelproces hebben we niet alleen gekeken naar het milieu-aspect maar ook naar het gemak voor de klant en het gebruik van de verschillende soorten tomaten in de keuken. De tomaat is namelijk een van de populairste groenten in een recept. De praktijk wees echter uit dat teveel klanten niet goed wisten welke soort tomaat te bereiden in welk gerecht. Daarom vindt de consument voortaan op elke tomatenverpakking een handige tomatenwijzer. Zo kies je in een oogopslag de juist tomaat als beste toepassing in een maaltijd, waardoor de smaak optimaal is. Daar ben ik uiteraard erg trots op, want goed eten is ook lekker eten!” 
 

Verpakkingsbeleid van PLUS

Het verduurzamen past binnen het verpakkingsbeleid dat PLUS in 2018 heeft opgesteld. Daarin geeft de supermarktorganisatie aan alle 4.500 huismerkverpakkingen tegen het licht te houden en zich in te zetten zo min mogelijk – of waar mogelijk hernieuwbaar en recyclebaar – te verpakken. Vorig jaar werden om deze reden onder meer de verpakkingen van vleeswaren, maaltijdsalades, aardappelen, salades en sapflesjes verduurzaamd. Bovendien zijn inmiddels alle zwarte plastic verpakkingen uitgefaseerd. Ook dit jaar gaat PLUS verder met het verduurzamen van de verpakkingen.