Proef hergebruik overgebleven spullen RAI krijgt vervolg

07-11-2019 (14:53) - Sustainable

Een proef met hergebruik van overgebleven spullen van een beurs in RAI Amsterdam is zo succesvol dat er nu een vervolg aan wordt gegeven tijdens de Aquatech vakbeurs die deze week plaatsvindt.
 
Stephanie Mathas, bij RAI Amsterdam verantwoordelijk voor het project: ‘We waren blij verrast door het enthousiasme aan beide kanten. Veel lokale instellingen en initiatieven hebben wij kunnen helpen met dat wat na de beurzen achterbleef en geschonken werd. De blije gezichten die ontstonden waren hartverwarmend en een stimulans om de mogelijkheden van een dergelijk programma verder te ontwikkelen.
 
Standhouders konden in zogenoemde donation rooms onder meer voedsel, meubilair, planten en bloemen, elektronica, decoratie- en kantoorartikelen en hobbymaterialen afgeven. Allemaal spullen waarvan maatschappelijke organisaties hadden aangegeven dat ze deze goed kunnen gebruiken. Zo kon de Stichting Heen en Weer, die bewoners in Amsterdam-Zuid helpt bij hun mobiliteit, een volledige kantoorinrichting voor hun eerste eigen kantoor in ontvangst nemen. Puur Zuid (maatschappelijke dienstverlening) kreeg decoratie, borden, bakjes en schalen voor hun buurtlocatie en Voedselbank Amsterdam werd geholpen aan spullen waarmee zij een nieuwe locatie met buurtfunctie konden inrichten.