Protix wint Nederlandse Innovatie Prijs 2020

Protix wint Nederlandse Innovatie Prijs 2020

19-10-2020 (17:41) - Sustainable

Protix is vanavond tijdens De Wereld van Morgen op NPO1, uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2020. De marktleider in verifieerbare en schaalbare insectenkweek om zo het van insecten het ingrediënt van de toekomst te maken en de balans in het natuurlijke voedingssysteem te herstellen, liet hiermee 1000 andere bedrijven achter zich op het gebied van duurzame innovatie.
 
Ook werden vier bedrijven bekroond met de Nederland Innoveert prijs van de Big Improvement Day. Eén hiervan was een andere challenger uit de voedingsindustrie: the LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd collectief van plantaardige voedingsmiddelen met als doel om de beschikbaarheid en consumptie hiervan te accelereren.
 

over de Nederlandse Innovatie Prijs

De Nederlandse Innovatie Prijs is een initiatief van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van professor Henk Volberda. Ieder jaar worden op basis van de Nederlandse Innovatie Monitor organisaties geselecteerd die excelleren op het gebied van duurzame innovatie.