RUIK verspreidt Hoop

11-12-2019 (10:34) - Sustainable

Eerder redde RUIK met hun parfums duizenden kilo's sinaasappelschillen, de kerstboom op de Dam, kassen vol restrozen en containers vol koffie. Vandaag lanceert RUIK hun nieuwe parfum HOOP. RUIK gooit in dit parfum de eerder gemaakte parfums VERSCHIL, KNOP, DEN en het nieuwste parfum ZET op een hoop. En laat daarmee zien dat als we geloven in wat we hebben, er hoop is voor de toekomst.

Het lijkt alsof onze bronnen opraken, we niet meer verder kunnen, niet meer door kunnen. We lijken onze hoop te zijn verloren. Maar ondertussen liggen oceanen, zeeën en steden vol met afvalstromen die we een andere richting kunnen geven. “Als we goed kijken naar wat we hebben, ligt er een wereld voor het oprapen. Bij het creëren van HOOP hebben we onszelf letterlijk gedwongen om te kijken naar wat we al voorhanden hadden.” Aldus mede-oprichtster Noëlle Dorenbos van RUIK. Het parfum HOOP is een mengsel van alle eerder uitgebrachte parfums. Mede-oprichter Boye Dorenbos vult aan: “De toekomst zit niet in iets nieuws gebruiken, maar in iets nieuws doen met wat je al hebt.”
 
Het parfum HOOP staat voor de toekomst, een droom, vertrouwen, dat als we weer geloof hebben, we de wereld kunnen verlossen. “Met het parfum HOOP willen we de wereld weer hoop geven.” Aldus Boye Dorenbos. Vorig jaar begon RUIK aan de opgave om van de afzonderlijke parfums een nieuw parfum te maken. Om van sinaasappelschillen, rozenafval, koffieprut en kerstboom iets nieuws te maken leek vooraf een haast onmogelijke uitdaging.
 

Overgave

Maar na honderden versies te hebben gemaakt, gebeurde er een wonder. Alles viel samen en HOOP werd geboren. Noëlle Dorenbos: “De sleutel was uiteindelijk overgave, overgave aan alles wat je hebt. Toen we dat deden, zagen we het licht.” Boye Dorenbos vervolgt: “Het is echt heel wat anders geworden dan we vooraf hadden verwacht. De geur ruikt als iets ongrijpbaars, maar ook heel optimistisch. Het ruikt als een nieuw begin.”
 

Dop met een droom

Om de parfumfles van HOOP te bekronen, is er een speciale dop ontwikkeld van gerecycled plastic. Oude doppen van waterflesjes krijgen een nieuw leven in de dop van HOOP. Zo is zelfs de grootste vervuiling van de mensheid omgezet in een droom voor de toekomst.
 

Over Ruik

Het Nederlandse parfummerk RUIK strijdt met hun parfums van afval voor verandering. RUIK gelooft dat als we verspilling tegen willen gaan we ons ermee moeten vereenzelvigen. Met hun Vijf Parrfums voor Verandering verspreidt RUIK een hoopvolle boodschap voor de toekomst.