Samenwerking Lacoste en National Geographic voor capsule collectie

11-11-2020 (12:23) - Sustainable

De iconische groene krokodil van Lacoste krijgt dit najaar gezelschap van een reeks andere wilde dieren. Lacoste en National Geographic lanceren een unieke capsule collectie, als eerbetoon aan de aarde. De limited edition collectie combineert de tijdloze silhouetten van Lacoste met kleuren, prints en vormen die je terugvindt in de natuur. Met deze collab willen Lacoste en National Geographic de aandacht vestigen op het belang van natuurbehoud.

De samenwerking is geïnspireerd op het ambitieuze National Geographic Photo Ark project, een meerjarig fotoproject onder leiding van de National Geographic fotograaf Joel Sartore met als doel om wereldwijd elke diersoort in dierentuinen, aquaria en natuurreservaten vast te leggen. Het project, evenals deze samenwerking, brengt een ode aan de biodiversiteit en de pracht van het dierenrijk.
 

eco-proof

Elk kledingstuk van de capsulecollectie heeft een bijzondere tag die gedetailleerde informatie geeft over de geselecteerde diersoorten. Daarnaast zijn alle materialen uit deze capsule collectie eco-proof. Van gerecycled polyster dat verwerkt is in de tassen tot biologisch katoen in de polo's. De zolen van de schoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber.