Smeris Pindakaas op je boterham zonder palmolie of onnodige toevoegingen

22-06-2020 (11:31) - Sustainable

Vanaf vandaag vindt Nederland een nieuwe pot pindakaas in het schap; Smeris Pindakaas. Een nieuwe smeuïge pindakaas om ieder dag op tafel te zetten, maar dan zonder palmolie of kunstmatige toevoegingen. Bij de introductie is er keuze uit twee smaken: lekker crunchy zonder suiker en lekker crunchy beetje zoet. De nieuwe verantwoorde pindakaas is bij lancering meteen te vinden in het ontbijtschap van de Albert Heijn-winkels en online.
 
Wij zijn in Nederland gek op pindakaas en er gaat bijna geen dag voorbij zonder. Ieder jaar eten we in Nederland samen meer dan 40 miljoen potten pindakaas. Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, heeft Smeris Pindakaas gewerkt aan een alternatief om pindakaas palmolievrij te produceren. De Nederlandse startup heeft pindakaas ontwikkeld met cacaoboontjes, waarmee de pindakaas tot op de bodem smeuïg is.
 
De pindakaas bestaat voor 95% uit gebrande pinda’s, wordt met de handgemaakt en bevat geen onnodige toevoegingen. Zo komen suikers bijvoorbeeld uit verse dadels. Dit maakt dat Smeris Pindakaas ook veganistisch is.
 
Joost van Gelder, één van de oprichters: “Met de lancering van Smeris Pindakaas komt een droom uit. We hebben jarenlang gewerkt aan een pot pindakaas die je echt iedere dag op tafel zet en die super lekker en smeuïg is, maar géén palmolie bevat. Supertrots zijn we dan ook op het vertrouwen dat we krijgen van Albert Heijn die ons meteen opneemt in het schap.”
 
Smeris is open over de ingrediënten en de manier waarop de pindakaas wordt gemaakt. Dat gebeurt nog met de hand vanuit een eigen fabriek in Sassenheim. Bij introductie in de winkel heeft Smeris Pindakaas twee smaken:  Lekker crunchy, zonder suiker en Lekker crunchy, beetje zoet.
 
Smeris Pindakaas is vanaf vandaag te koop bij Albert Heijn-winkels en AH.nl voor een adviesprijs van €3,69 (400 gram). Naast de introductie van pindakaas biedt Smeris merchandise aan via de webshop.