Sprinklr lanceert tuinpakketten voor een rijkere biodiversiteit

15-04-2021 (15:29) - Sustainable

Duurzame plantenspecialist Sprinklr lanceert nieuwe tuinpakketten met inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit in Nederland. De afgelopen decennia is er een afname geweest van tot wel 70% per insectenpopulatie. Door kant en klare pakketten aan te bieden vol inheemse planten wil Sprinklr het voor iedereen makkelijk maken een bijdrage te leveren aan een rijkere biodiversiteit.

Insecten zoals wilde bijen en vlinders zijn vaak afhankelijk van inheemse vegetatie voor hun voedsel en voortplanting. "We zijn gewend geraakt aan exotische, gecultiveerde planten in onze tuinen die lang en groots bloeien, maar veel insecten in Nederland hebben daar niet zoveel aan," zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. "Door tuinen en balkons te vullen met planten die goed zijn voor insecten, kunnen we samen bijdragen aan het stoppen van de neergang."

Pakketten
Sprinklr lanceert de Inheemse Tuintjes in twee varianten: een pakket dat geschikt is voor plekken met zon (meer dan 6 uur volle zon per dag) en plekken met half-zon (tussen 3 - 6 uur zon per dag). Beide pakketten zijn beschikbaar in een grote variant met vijftien inheemse planten en in een kleine variant met negen planten, stuk voor stuk biologisch gekweekt.