State of Art klaar voor een duurzame toekomst

State of Art klaar voor een duurzame toekomst

07-04-2021 (12:00) - Sustainable

State of Art heeft samen met Loop.a life een circulaire collectie ontwikkeld, als onderdeel van het Responsible. Together. label, het label binnen State of Art waar alle duurzame initiatieven onder vallen. De State of Art by Loop.a life collectie is gemaakt van in Nederland ingezamelde kleding, bestaat uit 100% duurzaam materiaal en is in een gesloten keten geproduceerd.
 
De lancering markeert een belangrijke stap voor State of Art. Het merk voegde zich eind vorig jaar bij het Green Deals Circulair Textiel initiatief en commiteert zich hiermee voor de aankomende vier jaar aan een circulaire aanpak van textielproductie.

Hans Kuijf, commercieel directeur en mede-oprichter State of Art: "Kwaliteit en eerlijkheid hebben altijd voorop gestaan bij State of Art. Ik ben er dan ook trots op dat wij een belangrijke stap zetten richting een duurzame toekomst en als onderdeel van Green Deals Circulair Textiel toewerken naar het gebruik van minimaal 10% lokaal ingezameld 'post consumer' textiel in onze collecties."

Onder Responsible. Together. vallen, naast de State of Art by Loop.a life collectie, ook artikelen gemaakt van biologisch katoen en gecertifieerde artikelen volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). State of Art heeft de ambitie het aantal items die voldoen aan deze wereldwijde toonaangevende standaard, wat verzekert dat alles wordt gemaakt volgens de hoogste normen van maatschappelijk verantwoorde en biologische productie, ieder jaar uit te breiden. Tevens zal State of Art later dit jaar de consument via tex.tracer, het platform voor transparantie in de kledingindustrie, de mogelijkheid bieden het gehele productieproces te volgen.
 

Circulaire collectie

De keten van de State of Art by Loop.a life-artikelen is volledig gesloten en circulair. Met een speciale sorteermachine wordt de in Nederland ingezamelde kleding op kleur en materiaal gesorteerd waarna het met de hand 'opgeschoond' wordt door het verwijderen van ritsen, knopen en labels. Vervolgens wordt het materiaal teruggebracht tot de grondstof: de vezels. Vanuit deze vezels is er samen met industrieel afval zoals gerecyclede PET-flessen of duurzame lyocell een nieuw garen ontwikkeld, waarmee de items uit deze collectie gebreid zijn.

De State of Art by Loop.a life collectie is vanaf nu verkrijgbaar via stateofart.com en in alle State of Art stores.