Sustainable huisvesting voor Signify, voorheen Philips Lighting

04-07-2019 (11:45) - Sustainable

Het Benelux hoofdkantoor van Signify (Euronext: LIGHT), voorheen Philips Lighting, gaat begin 2020 te verhuizen naar de High Tech Campus in Eindhoven, de stad waar het bedrijf 128 jaar geleden is opgericht. 

Signify heeft de ambitie om in 2020 CO2-neutraal te zijn en 80 procent van haar inkomsten uit duurzame producten, systemen en services te halen. Ook heeft het bedrijf als doel geen afval meer af te voeren naar stortplaatsen, een 100 procent gezonde en veilige werkplek te garanderen en te beschikken over een gecontroleerde en groene toeleveringsketen. De nieuwe locatie van het Signify Benelux hoofdkantoor draagt door de nieuwe infrastructuur bij aan het halen van deze doelen.
 
Hellen van der Plas, Market Leader van Signify Benelux: “Signify is onlosmakelijk met Eindhoven verbonden. Sinds 1891 vestigden wij als Philips er de eerste gloeilampenfabriek. Daarmee vormde de stad een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven is van oudsher ‘dé lichtstad’, maar ontwikkelt zich steeds sterker naar een ‘intelligente lichtstad’ door de combinatie van technologie, design en kennis. De High Tech Campus is uitgegroeid tot de slimste vierkante kilometer van Europa. In totaal zijn er meer dan 185 verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen gevestigd. De High Tech Campus Eindhoven heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld om in 2025 de duurzaamste Campus van Europa te zijn. Die jagen wij graag aan.”