TivoliVredenburg ontwikkelt circulair systeem voor PET-afval samen met leveranciers

TivoliVredenburg ontwikkelt circulair systeem voor PET-afval samen met leveranciers

25-08-2020 (11:45) - Sustainable

TivoliVredenburg gaat de gebruikte PET-flesjes en bekers van bezoekers van het muziekpodium circulair recyclen. Het heeft daarvoor samen met Vrumona en Bierbrouwerij AB InBev een slim circulair logistiek systeem bedacht.
 
Om vrachtwagenritten voor de gebruikte PET-flesjes van TivoliVredenburg te minimaliseren, heeft  TivoliVredenburg haar leveranciers aangespoord om intensiever gebruik te maken van elkaars logistieke proces. Bierbrouwerij AB InBev neemt voortaan de lege plastic flesjes van Vrumona mee in hun logistieke proces waarna het bij de afvalverwerker terechtkomt. Hier worden de flesjes schoongemaakt en tot kleine stukjes gehakt die uiteindelijk weer verwerkt kunnen worden tot nieuwe flesjes. Zo wordt iedere flesje weer een nieuw flesje.
 

Unieke samenwerking

Een ‘unieke samenwerking’ zo vertelt Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg. ‘Nooit eerder hebben we over de hele keten heen samengewerkt voor een duurzame PET-afval stroom. Om de bezoekers hiervan bewust te maken zorgen we er samen met Vrumona voor dat de plastic bekers en flesjes op een ludieke manier worden ingezameld. We plaatsen verschillende opvallende afvalbakken met communicatie waarin we uitleggen hoe het recycleproces in zijn werk gaat. Zo voorkomen we dat de flesjes bij het restafval belanden.’