Too Good To Go naar Washington D.C., Philadelphia en San Francisco

Too Good To Go naar Washington D.C., Philadelphia en San Francisco

11-02-2021 (16:40) - Sustainable

Na de uitbreiding naar New York en Boston groeit Too Good To Go nu door naar drie nieuwe Amerikaanse steden, namelijk Washington D.C., Philadelphia en San Francisco. Hun doel is om dit jaar wereldwijd 65 miljoen maaltijden uit de prullenbak te sparen.

Vorig jaar zette anti-verspillingsplatform Too Good To Go de eerste stappen buiten Europa. In september werden in New York en Boston de eerste maaltijden gered. Het bedrijf maakt bekend verder uit te breiden in de Verenigde Staten. Too Good To Go start in februari in Philadelphia, Washington D.C. volgt in maart en in april zal de eerste maaltijd in San Francisco gered worden. Too Good To Go ambieert om eind 2021 actief te zijn in meerdere grotere steden in de Verenigde Staten.
 
Broeikasgassen
Voedselverspilling is wereldwijd verantwoordelijk voor 8-10% van alle broeikasgassen. Too Good To Go werkt in 15 landen samen met 50.000 restaurants, bakkers, supermarkten en hotels om hiertegen in actie te komen. Via hun app kun je zien wat er in de buurt aan eten over is gebleven, hier betaal je dan een klein bedrag voor om op te kunnen halen.
 
Joost Rietveld, Country Manager van Too Good To Go Nederland: “Met het succes van de lancering in New York, Boston en Jersey City voelt uitbreiding naar de oostkust als een natuurlijke stap. Met 32 miljoen gebruikers en 50.000 aangesloten partners in 15 landen, zien we dat de belangstelling voor onze oplossing erg groot is. We zetten dit jaar weer alles op alles om het tegengaan van voedselverspilling op zoveel mogelijk plekken zo gemakkelijk mogelijk te maken.”