Too Good To Go roept 'lijsttrekkers' op om boodschappenlijst te maken

08-03-2021 (11:35) - Sustainable

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat mensen die altijd een boodschappenlijstje maken jaarlijks 6 tot 11 kilo* eten minder weggooien. Too Good To Go wil laten zien dat het tegengaan van voedselverspilling niet ingewikkeld hoeft te zijn. Daarom roept de social impact company, die strijdt tegen voedselverspilling, in aanloop naar de verkiezingen op om ook thuis een ‘lijsttrekker’ te kiezen.
 
Dit is de persoon die thuis de verantwoordelijkheid draagt voor het maken van de boodschappenlijstjes. Iemand die staat voor de inkopen en de stemmen van het hele huishouden weet door te vertalen naar een concreet plan.

Too Good To Go gelooft dat je met kleine veranderingen in je dagelijks leven een verschil kunt maken. Door het aanwijzen van een lijsttrekker thuis hoopt Too Good To op een leuke manier aandacht te vragen voor het boodschappenlijstje. De campagne zal lopen t/m de verkiezingen (17 maart) en consumenten zullen die periode op diverse momenten en kanalen aangespoord worden om thuis een ‘lijsttrekker’ aan te wijzen.