Too Good To Goo Certified B Corporation

15-01-2020 (09:57) - Sustainable

Too Good To Go mag zich vanaf nu Certified B Corporation noemen. Slechts 4 jaar na de oprichting in Denemarken heeft de app tegen voedselverspilling het duurzaamheidscertificaat ontvangen.
 
Het internationaal gewaardeerde certificaat wordt afgegeven aan bedrijven die kiezen voor een werkwijze waarin people, planet en purpose op de eerste plaats komen. B Corp bedrijven gebruiken hun bereik om de grootste uitdagingen in de maatschappij aan te kaarten en aan te gaan. Too Good To Go doorliep de afgelopen maanden de uitgebreide certificeringsprocedure van B Lab waarin hun duurzame en sociale impact werd gemeten. Het bedrijf heeft bewezen te voldoen aan strikte criteria op het gebied van bestuur, werknemers, community, milieu en klanten. Alle 14 landen waar Too Good To Go actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het proces.
 
Wereldwijd zijn er ruim 3000 gecertificeerde bedrijven uit verschillende sectoren en met verschillende groottes, 500+ bedrijven in Europa en 2600+ wereldwijd. Bekende gecertificeerde merken zijn bedrijven als Ben & Jerry’s, Dopper, Seepje, Innocent en Patagonia.