Toyota start bouw stad van de toekomst

23-02-2021 (14:59) - Sustainable

Toyota is begonnen met de bouw van een prototype van de stad van de toekomst: ‘Woven City’. Aan de voet van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan, wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof, ookwel een ‘hydrogen-based society' gebouwd.
 
De stad is bedoeld als een soort laboratorium, Woven City zal een thuis worden voor onder meer onderzoekers en wetenschappers die zich bezighouden met de ontwikkeling en het testen van autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en kunstmatige intelligentie in een realistische leefomgeving.
 
Drie thema’s
Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation: "De drie thema's van de Woven City zijn 'mensgericht', 'een levend laboratorium' en 'altijd in ontwikkeling'. Samen met de steun van onze projectpartners gaan we de uitdaging aan om een toekomst te creëren waarin mensen met verschillende achtergronden gelukkig kunnen leven."
 
Technologie tot leven
In de verschuiving van Toyota als autofabrikant naar een mobiliteitsbedrijf, zal het project nieuwe technologie tot leven brengen in een realistische omgeving op een breed scala van gebieden, zoals geautomatiseerd rijden, persoonlijke mobiliteit, robotica en kunstmatige intelligentie. Het is de bedoeling dat Woven City kansen gaat bieden aan bedrijven en onderzoekers van over de hele wereld.
 
Duurzaam design
De stad moet uiteindelijk volledig duurzaam zijn, met gebouwen die hoofdzakelijk van duurzaam hout gemaakt zijn om op die manier de ecologische voetafdruk te beperken.Er wordt hierbij gebruikgemaakt van traditioneel Japans houtsnijwerk dat deels geproduceerd wordt door robots. De daken van gebouwen worden bedekt met fotovoltaïsche panelen die zonne-energie opwekken als aanvulling op de energie die opgewekt wordt door brandstofcellen. Het plan is om de stad als het ware te laten opgaan in zijn natuurlijke omgeving.