Uber introduceert Uber Green in Nederland

24-06-2020 (10:05) - Sustainable

Uber introduceert de mogelijkheid om volledig ‘groene’ ritten te maken met Uber Green. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om met een druk op de knop een elektrische auto te bestellen voor hun rit. Nederland is het eerste land waar Uber Green landelijk wordt uitgerold.
 
De introductie van Uber Green past in de visie van het bedrijf om verantwoordelijke en milieuvriendelijke opties te bieden aan passagiers en elektrisch rijden in Nederland te stimuleren. Uber Green wordt in samenwerking met duurzaam energieplatform Vandebron geïntroduceerd om het voor chauffeurs aantrekkelijker te maken om elektrisch te rijden.
 
Wanneer je als passagier de Uber Green optie selecteert in de app krijg je de optie om direct een volledig elektrisch voertuig te boeken. Ritten gemaakt via Uber Green hebben een meerprijs ten opzichte van UberX, die ten goede komt aan het stimuleren van elektrisch autogebruik. Het doel van de service is om het brandstofverbruik te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-voetafdruk van elke reis omlaag te brengen.