Vans zet in op volledig duurzaam in 2030

Vans zet in op volledig duurzaam in 2030

21-04-2021 (10:15) - Sustainable

Vans doet een nieuwe wereldwijde belofte op het gebied van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu die tegen 2030 zullen zijn ingelost. Vans wil meer inzetten op de ontwikkeling van circulaire producten en processen waarbij gebruik wordt gemaakt van regeneratieve en gerecyclede materialen. Dit moet leiden tot minder afval en ervoor zorgen dat producten in gebruik blijven en niet op de stortplaats belanden.
 
Kim Matsoukas - senior manager Duurzaamheid bij Vans: "Bij Vans geloven we dat duurzaamheid bij ons allemaal begint, maar dat we die alleen samen kunnen bereiken. Creatieve expressie mogelijk maken staat centraal bij Vans. Als een doelgericht bedrijf dat is verweven met de jongerencultuur, maken we gebruik van onze toewijding aan creativiteit om nieuwe oplossingen te zoeken die de levenscyclus van onze producten ingrijpend veranderen en het milieu beschermen voor toekomstige generaties. En hoewel we er nog lang niet zijn, zijn we trots dat we via onze Vans Family en de samenwerking met PUR Projet, Terra Genesis en andere vooraanstaande milieuorganisaties, deze doelen in 2030 zullen bereiken, in ons streven naar een betere toekomst voor ons milieu, onze gemeenschappen en onze planeet."
 
Vans ziet het belang van een gezamenlijke inspanning en samenwerking binnen de hele Vans Family, van medewerkers en partners tot sporters, ambassadeurs en consumenten, als het gaat om het creëren van circulariteit. Partners als Terra Genesis, dat regeneratief rubber produceert, en Indigo Ag, dat katoen levert, zien uit naar nauwe samenwerking met Vans om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.
 
In Europa werkt Vans samen met SOLES4SOULS, een organisatie zonder winstoogmerk die duurzame werkgelegenheid creëert en hulp biedt door gratis wereldwijd schoenen en kleding uit te delen. De deelnemende winkels bieden klanten de mogelijkheid om ongewenste paren schoenen in te leveren. Via dit bijzondere programma krijgen ze een nieuw leven: ze worden gedoneerd aan hardwerkende ondernemers die kleine bedrijfjes opzetten om de schoenen te verkopen. Het uiteindelijke doel is om de cyclus van armoede te doorbreken. ?