Verstegen wint Business and Biodiversity Award

05-11-2020 (09:31) - Sustainable

Verstegen Spices & Sauces heeft de Business and Biodiversity Award gewonnen. De prijs is onderdeel van European Business Awards for the Enviroment, een initiatief van de Europese Commissie.
 
De European Business Award inspireert bedrijven om aan de slag te gaan met een combinatie van innovatie, economische levensvatbaarheid, zorg voor milieu en de sociale verantwoordelijkheid. De vakjury was erg onder de indruk van de eerste stappen van Verstegen om via duurzame landbouwmethodes de posities van de boeren te verbeteren.
 
Het Rotterdamse familiebedrijf begon in 2019 met het aanplanten van duurzame voedselbossen. Deze landbouwmethode levert naast CO2 opname ook meer biodiversiteit, hogere opbrengsten voor de boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op. De groene draad hierin is de investering in 'regeneratieve agroforestry’, een duurzaam landbouwsysteem waarbij verschillende gewassen op een perceel worden verwerkt.
 
Verstegen Spices & Sauces is een van de genomineerden voor Coolest Dutch Brands 2020 en werd in 2019 ook al uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijf van Nederland.