Welkom in De Nieuwe Houten Eeuw

28-11-2019 (13:01) - Sustainable

‘De Nieuwe Houten Eeuw’ is de titel van een nieuwe campagne die Big Amsterdam heeft ontwikkeld in opdracht van branchevereniging Centrum Hout. Doel van de campagne is ’een houtenrevolutie’ op gang brengen en mensen ervan te overtuigen dat het tijd is voor een nieuwe kijk op hoe we bouwen.
 
Bouwen met hout is duurzaam. Hout haalt koolstof uit de atmosfeer en het is goed voor mens, dier en de hele planeet, is de boodschap van de campagne. Met behulp van technologie kan hout zo sterk zijn als staal en bouw je snel in de hoogte. Toch kampt hout met een imagoprobleem. ‘We bouwen nog te weinig met hout, terwijl de behoefte aan duurzaam en sneller bouwen nog nooit zo groot is geweest’, aldus de branchevereniging.


Mini-docs

Big Amsterdam bedacht een volledig geïntegreerde aanpak (een mix social, SEO/SEA, PR, de bouw van een digitaal platform, redactionele content, video, events en advertising) om het duurzame verhaal van hout te communiceren. Vanaf 2020 start er een 5-delige serie mini-docs, waarin voorvechters antwoord geven op de vraag wat De Nieuwe Houten Eeuw voor hun specifieke vakgebied betekent.