Adcombi breidt local-advertisingtechnologie uit met video

02-09-2019 (10:15) - Tech

Adtech-bedrijf Adcombi breidt zijn local-advertisingtechnologie is uit met video. Door het toevoegen van video advertising biedt Adcombi als eerste in Europa bedrijven met meerdere vestigingen de mogelijkheid om landelijke videocampagnes lokaal te verrijken en te distribueren op alle premium videoplatformen.
 
In Nederland is Opel het eerste merk dat de techniek in gaat zetten voor al zijn dealers. Zij kunnen nu gepersonaliseerde online video-advertisingcampagnes in hun eigen regio opzetten terwijl budgetallocatie per vestiging voor Opel mogelijk is.
 

Reactie

Door het toevoegen van de videoadvertentiemogelijkheden aan zijn local-advertisingtechnologie anticipeert het  bedrijf op twee trends in de digital-advertisingmarkt: de toenemende vraag bij adverteerders om zo gericht mogelijk relevante commercials aan consumenten te kunnen tonen en de stijgende populariteit van video advertising. 
 

Gepersomaliseerd de doelgroep bereiken

Gerrit Reinders, oprichter Adcombi: 'Dat video advertising enorm populair en effectief is weet iedereen. Desondanks wordt het op dit moment nog weinig ingezet om zo lokaal en gepersonaliseerd mogelijk de doelgroep aan te spreken. Dit komt met name doordat lokale dealers of franchisers niet het budget en/of de middelen hebben om videocontent te creëren en te verspreiden. Terwijl het merk waar zij onder vallen die wel heeft, maar die worden niet gebruikt voor lokale advertising of zijn daar niet geschikt voor. Door onze technologie uit te breiden willen we een brug slaan tussen deze twee werelden.'