Amerikaanse speluitgevers willen rechtenbehoud na offline halen games

20-02-2018 (11:53) - Tech

Een Amerikaanse organisatie (ESA) dient een bezwaar in bij de waakhond voor merkrechten om te voorkomen dat offline gehaalde games rechtenvrij worden. ESA (Entertainment Software Organisation) vertegenwoordigt uitgevers van games.


Gamers blijven graag aan de gang met games die op eigen servers staan nadat ze officieel offline zijn gehaald. De vraag is nu of de games daarmee ook merkenvrij kunnen worden. Het is nu nog verboden om iets aan het spel te veranderen omdat uitgevers de rechten behouden. 


musea in de fout


De organisatie noemt het voorbeeld dat musea in sommige gevallen geld vragen om de van merkrecht vrijgestelde spellen in hun collectie te spelen. Dat is volgens de ESA commercieel gebruik en daarom niet toegestaan. 


ESA vindt dat er geen uitzondering gemaakt kan worden, omdat zulke servers een game voor een groot publiek beschikbaar kunnen maken. Daardoor zou een spel kunnen concurreren met moderne games van dezelfde uitgever. De Amerikaanse waakhond (United States Copyright Office) heroverweegt periodiek eens in de drie jaar de richtlijnen en wetgeving en neemt in de loop 2018 weer een beslissing.
 

 


TorrentFreak, Nu.nl