App Maqqie bemiddelt gratis tussen werkgevers en zzp'ers

16-03-2021 (13:08) - Tech

Online werkplatform Maqqie bemiddelt als eerste in Nederland gratis tussen werkgevers en zzp’ers, omdat samenwerken volgens Maqqie eerlijker en makkelijker kan. Op het online werkplatform kun je gratis al je samenwerkingen met zzp’ers vastleggen en het inhuurproces stroomlijnen. Alle juridische en financiële zaken worden geregeld en Maqqie zorgt ervoor dat de freelancers altijd snel betaald krijgen en een eerlijk tarief ontvangen.
 
Martijn den Besten, directeur van Maqqie: “Uit onderzoek blijkt dat het inhuren van freelancers veel frustraties kent bij bedrijven. Geen uniforme processen, veel risico’s, tijdsverlies en daarmee hoge kosten. Wij willen dat de samenwerking tussen freelancers en bedrijven vlekkeloos tot stand komt, dat alle financiële en juridische zaken goed geregeld zijn én dat er eerlijk betaald wordt. Daarom hebben wij Maqqie uitgebreid met een freelance module zodat je deze zaken eenvoudig als bedrijf kunt regelen via een app. Zo hoef je niet meer na te denken over fiscale risico’s en administratie.”
 
Gratis
Maqqie profileert zich als Robin Hood voor zzp’ers door geen bemiddelingskosten te rekenen voor hun zzp-module, en daar hoort ook een snelle betaling bij. Wanneer een bedrijf binnen tien dagen betaalt, is freelancers inhuren via Maqqie helemaal gratis. Later betalen kan, maar dan ontstaat er een kleine bemiddelingsfee. Binnen 60 dagen betalen kost bijvoorbeeld 8%, en binnen 21 dagen 2%.