Apple blijft zo lek als een mandje

21-06-2017 (09:00) - Tech

Apple medewerkers mogen soms zelfs niet aan hun eigen partner vertellen waar ze mee bezig zijn. Maar toch wordt er flink gelekt en dus heeft Apple een presentatie voorbereid waarin wordt uitgelegd waarom dat onverstandig is. Die is nu uitgelekt.
 
De presentatie is in handen gekomen van The Outline, een relatief nieuwe website die onder meer over technologie schrijft. Volgens de site wil Apple de presentatie de komende tijd aan zijn medewerkers geven. Dit lijkt te zijn bedacht vanwege de vele lekken rond de iPhone 8, die naar verwachting in september wordt gepresenteerd.
 
onpasselijjk
In de presentatie zitten diverse video's van Apple-medewerkers die nog maar eens duidelijk maken dat lekken echt niet kan. "Ik word er onpasselijk van als er wordt gelekt", zegt een medewerker. 

meest beschamend
Het meest beschamende lek kwam overigens door een foutje van een Apple-medewerker. Die nam tijdens een bar-bezoek in 2010 een prototype mee van een iPhone 4. Techsite Gizmodo kreeg het toestel in handen en publiceerde erover. Steve Jobs belde toen persoonlijk met de hoofdredacteur van de site om het toestel terug te krijgen. Gizmodo-redacteuren stonden daarna lang op de zwarte lijst: ze waren niet meer welkom bij productpresentaties.

NOS.nl