ARAG SE NL en B.Amsterdam lanceren Legal Tech Studio

ARAG SE NL en B.Amsterdam lanceren Legal Tech Studio

07-03-2019 (13:17) - Tech

ARAG SE Nederland en B. Amsterdam starten samen de Legal Tech Studio. Dit wordt een hub die entrepreneurs en startups de mogelijkheid geeft om optimaal te netwerken en de juiste tools aanreikt om legal technology bedrijven te ontwikkelen.


De legal tech industrie is de laatste jaren explosief gegroeid en met name Amsterdam heeft zich ontpopt tot een epicentrum. B. Amsterdam en ARAG SE NL zullen daarom samen 300m2 kantoorruimte omvormen tot flexibele werkplekken waar veelbelovende legal tech startups van elkaar kunnen leren.


Talloze masterclasses, workshops en sessies van industry leaders moeten daaraan bijdragen. Startups en individuen die interesse hebben om zich hier te vestigen kunnen zich daar alvast voor aanmelden. De eerste leden zijn ook al bekend: Appjection, Young Law en Adapting Legal.
 

industrie ontwricht

Ricardo van Loenen, CEO en medeoprichter van B. Amsterdam: 'De afgelopen vijf jaar zijn wij constant bezig geweest met het faciliteren van innovatie in Amsterdam. Wij zien dat de aankomende jaren de juridische industrie op een ongekende manier ontwricht zal worden, en we denken dat B. Amsterdam en ARAG SE NL daar een grote rol in kunnen spelen. Het bieden van een fysieke plek in B. Amsterdam die speciaal gericht is op kruisbestuivingen in de juridische industrie is een hele goede eerste stap.'


ARAG SE Nederland CEO Marc van Erven: 'Ons doel is om het recht voor iedereen toegankelijk te maken en de samenwerking tussen gevestigde bedrijven en startups wordt daarin steeds belangrijker. De samenwerking met B. Amsterdam biedt ons een perfecte mogelijkheid om snel door te schakelen in onze samenwerkingen met startups en een echt groei-platform neer te zetten voor juridische innovatie.'