AVG beïnvloedt vooral bedrijfsprocessen met digitale data

11-04-2019 (10:11) - Tech

Binnenkort is het alweer een jaar geleden dat de AVG van kracht werd. Uit onderzoek van ACCO Brands blijkt dat de invoering van de nieuwe privacywet vooral invloed heeft gehad op bedrijfsprocessen ten aanzien van digitale data. Bij 75 procent van alle ondervraagde bedrijven is de beveiliging van papieren data ongewijzigd gebleven. 


Want hoewel de verkoop van papiervernietigers met een hoger veiligheidsniveau is toegenomen, is meer dan 50 procent van alle ondervraagden niet in het bezit van een papiervernietiger. Bij een groot aantal bedrijven blijkt zelfs dat er nog helemaal geen maatregelen zijn genomen ten aanzien van de beveiliging van papieren data.


Dat terwijl in het verleden is gebleken dat 40 procent van de veiligheidsincidenten zich juíst voordoen met papieren of geprinte data. Hoewel bedrijfsprocessen steeds meer digitaal verlopen, is een volledig papierloze bedrijfsvoering vaak niet mogelijk. Om de AVG correct na te kunnen leven, moet een bedrijf daarom niet alleen heldere procedures opstellen over hoe deze data moeten worden beheerd, maar ook hoe deze zouden moeten worden vernietigd.