Bomberbot in WIRED top 100 ‘hottest European startup’-lijst

29-09-2017 (12:07) - Tech

Bomberbot, uitgever van een lespakket waarmee kinderen de basisprincipes van programmeren leren en organisator van codekampen, is door WIRED verkozen tot een van de 10 hotste startups van Amsterdam. Hiermee is de startup een van de honderd meest veelbelovende startups van Europa.


Bomberbot biedt leerkrachten een lespakket waarmee ze zonder voorkennis van programmeren of ICT les kunnen geven. Vanwege de obstakels waar scholen tegen aanlopen, zoals issues op het gebied van tijd en budget, en de steeds groter wordende vraag vanuit kinderen en hun ouders, organiseert Bomberbot nu ook codekampen voor kinderen. Tijdens de vakantie leren de kinderen gedurende deze dagkampen de basisprincipes van het programmeren met Bomberbot en bouwen ze gedurende de week hun eerste eigen website.

computational thinking

Cristian Bello, oprichter van Bomberbot: ‘We zijn vereerd dat we door WIRED opgenomen zijn in de top 100 lijst van Europese startups. Het is erg leuk dat we bijvoorbeeld naast onze partner Picnic in de lijst staan. We groeien hard, zowel internationaal als in Nederland. Op dit moment hebben ruim 110.000 kinderen in voornamelijk Nederland, Finland en België programmeerles van hun eigen leerkracht gekregen met Bomberbot. Er lopen momenteel pilots in Amerika, Canada, Hong Kong en Engeland. Wij hebben de ambitie om alle kinderen uit te rusten met de vaardigheden die ze nu en in de toekomst nodig zullen hebben, zoals computational thinking, probleemoplossend vermogen en samenwerken. We komen steeds dichter bij dat doel, maar er is nog genoeg te doen.”