Brian Eno en Peter Chilvers brengen Bloom tot leven met HoloLens

13-02-2018 (16:36) - Tech

De Britse audiovisueel kunstenaar Brian Eno en muzikant en software designer Peter Chilvers brengen samen de app ‘Bloom’ naar de echte wereld met ‘Bloom: Open Space’: een blik in de toekomst waar realiteit en technologie samen vallen.

Doel van ‘Bloom: Open Space’ is om de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is op het gebied van generatieve kunst. De organisatie wil een nieuwe ervaring bieden van de al bestaande app. Bezoekers stappen met een HoloLens de installatie binnen, waarbij ze omringd worden door schermen en geluid. Net als bij de app kunnen deelnemers met simpele handgebaren patronen en melodieën maken.

Brian Eno is steeds op zoek naar de grenzen van muziek, geluid en visuele kunst. Hij doet dit met systemen en algoritmes die zelf muziek generen. Hij experimenteert hiermee sinds ein jaren zeventig. 

‘Bloom’ is onderdeel van het Microsoft Music x Technology programma, waarbij de technieken van Microsoft de manier waarop wij muziek ervaren en creëren transformeert. Amy Sorokas, verantwoordelijk voor de samenwerking vertelt: “We zijn lang op zoek geweest naar het juiste project om de mixed reality mogelijkheden van de HoloLens verder te ontdekken. Toen we hoorde dat Brian Eno en Peter Chilvers interesse hadden om met de HoloLens ‘Bloom’ naar een nieuwe omgeving te brengen, waren we enthousiast. De HoloLens laat mensen muziek maken in een mixed reality omgeving.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.