BUMBLE lanceert 'snooze' functie om digitale leven op pauze te zetten

11-09-2018 (16:45) - Tech

Bumble heeft afgelopen week 'Snooze' gelanceerd. Een nieuwe functie waarmee gebruikers hun activiteit op Bumble kunnen onderbreken. Bijvoorbeeld tijdens vakantie, een digitale detox of om even wat meer aandacht aan zichzelf te besteden.


Bumble oprichter en CEO van Whitney Wolfe Herd: "De impact van sociale media, vooral op jonge vrouwen, heeft de potentie om erg schadelijk te zijn en we hebben de verantwoordelijkheid om onze gebruikers de mogelijkheid te geven om op hun eigen voorwaarden te ontkoppelen wanneer zij dat nodig achten. We weten dat Snooze hen in staat zal stellen om bij ons terug te komen en klaar zijn om zich weer open te stellen voor nieuwe verbindingen."

 

overweldigdigd

In een recent onderzoek onder Bumble en niet-Bumble gebruikers, voelde meer dan 60 procent van de vrouwen in de leeftijd van 18 tot 24 overweldigd door sociale media. Bovendien zei 40 procent van de Bumble-gebruikers dat ze zich overweldigd voelen door sociale media in hun dagelijks leven. De bron van overweldigd gevoel correleert rechtstreeks met het gebruik van sociale media, waarbij uit het onderzoek bleek dat meer dan 60 procent van de vrouwen meer dan twee uur per dag op sociale media doorbrengt, en 1 op de 3 vrouwen gebruikt apps langer dan twee uur per dag op hun telefoon.