Cheil en Samsung gaan ver voor shorttrack-goud

04-01-2018 (14:21) - Tech

Als je Olympisch goud wil pakken, dan moet alles kloppen, tot in het kleinste detail. Zeker bij een sport als shorttrack. Samsung en Cheil Amsterdam hebben het innovatieve SmarSuit ontwikkeld om ‘onze’ shorttrackers dichter bij het goud te brengen.

 

innovatief pak

Het Samsung SmartSuit is gisteren onthuld. Het publiek kreeg een innovatief schaatspak te zien dat gekoppeld is aan een app. Het concept hiervoor is bedacht door Cheil. Het pak registreert de houding van de shorttracker tijdens een training en speelt de data door naar de app. Hierdoor kunnen ‘onze’ Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting, de enige twee atleten die gebruik maken van het pak, hun houding in aanloop naar de Spelen perfectioneren.
 

in contact

Dit doen ze nog steeds wel in samenwerking met bondscoach Jeroen Otter en embedded scientist Bjorn de Laat. Zij krijgen de gegevens binnen op de app en analyseren de gegevens. Ze kunnen tot op de millimeter nauwkeurig zien of Sjinkie en Suzanne diep genoeg zitten. Indien dit niet het geval is, zenden zij met de app een trilling naar de pols van betreffende schaatser die direct de houding kan aanpassen. 
 
Sjinkie Knegt, kanshebber voor goud in Pyeongchang, is enthousiast: ‘Ik schaatste altijd op gevoel en schatte zelf in of ik diep genoeg zat. Nu kan mijn coach precies zien of ik nog iets dieper moet zitten voor mijn ideale houding.’ Het geef de burger moed. 
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.