Cheqi maakt geld geven nog makkelijker

Cheqi maakt geld geven nog makkelijker

07-10-2020 (12:45) - Tech

Makkelijk kleine bedragen betalen, zonder te wachten op een betaalverzoek? Met de Cheqi-app is het simpel om kleine bedragen te betalen of geld cadeau geven zonder dat het rekeningnummer van de ontvanger bekend is. Verstuur gemakkelijk en snel een Cheqi via bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram of Facebook.


Met Cheqi is het mogelijk om zonder rekeningnummer geld over te maken voor een verjaardag, jubileum, de oppas of een goed rapport. Geld voorgeschoten, maar niet willen wachten op een betaalverzoek? Een geldbedrag betalen aan iemand van wie het rekeningnummer niet bekend is? Stuur een Cheqi. Wel zo handig!

Cheqi versturen

Installeer de Cheqi-app vanuit de Apple App Store of Google PlayStore. Vul de naam in van de ontvanger van het Cheqi en voeg een leuke persoonlijk boodschap toe! Kies het gewenste bedrag en betaal het bedrag via een veilige verbinding met iDEAL, net zoals een betaling bij een online winkel. De online bankieren app van de gebruiker die een Cheqi verstuurt opent (bijvoorbeeld Rabobank, ABN Amro, ING, bunq of KNAB). Superveilig dus! Een account aanmaken is niet nodig, want een Cheqi verstuur je via WhatsApp, Instagram, Facebook of een andere manier naar keuze.
 

Cheqi ontvangen

De ontvanger van een Cheqi krijgt een berichtje van de verstuurder van een Cheqi met daarin een ophaalcode van vier cijfers. Wanneer een Cheqi wordt opgehaald dient deze code ingevuld te worden. De eerste keer is het nodig dat de ontvanger zich identificeert, zodat Cheqi weet dat het bedrag bij de juiste ontvanger aankomt. Dit is wettelijk verplicht en hiervoor dient de ontvanger één eurocent te betalen via iDEAL. Daarna wordt het verstuurde geldbedrag zo snel mogelijk, uiterlijk de volgende werkdag op de bankrekening van de ontvanger gestort.
 

Het verhaal achter Cheqi

De bedenker van Cheqi zag het verlanglijstje van haar tienerneefje. Geld stond bovenaan. Pinnen en het wisselen van geld is een gedoe en een cadeaubon is vaak maar in één soort winkel te besteden. Omdat dit simpeler zou moeten kunnen werd er een prototype van Cheqi ontwikkeld. Inmiddels wordt Cheqi continue doorontwikkeld door een team van specialisten.

Kijk voor meer informatie over Cheqi op www.cheqi.nl. Voor vragen of opmerkingen? Via help@cheqi.nl zijn wij altijd te bereiken.