Crop.video lost horizontaal-verticaal probleem op

01-06-2017 (11:14) - Tech

Met dank aan Crop.video hoeven we niet meer te prutsen met staande of liggende video’s, of video’s die te klein zijn voor mobiel. Met een handige toepassing hebben ze de oplossing voor video’s op maat gevonden.

‘Verticale en vierkante video’s maken veel meer indruk op de timeline van de kijker’, legt CEO Sjoerd Bleumink uit. ‘Uit onderzoek blijkt dat als je een video in het juiste formaat aanbiedt je video tot wel 9 x vaker wordt uitgekeken.’ Dus komt Crop.video met een slimme online dienst waarmee het formaat van de video’s makkelijk kan worden aangepast. Zo is het eenvoudiger om video content op diverse platforms en sociale kanalen op het juiste formaat aan te bieden.

De technologie is gebaseerd op Open Computer Vision. Een video wordt na het uploaden automatisch gesplitst in shots en doet op basis van gezichts- en objectherkenning suggesties voor het bijsnijden. Gebruikers kunnen daarnaast eenvoudig video’s inkorten en een logo en ondertitels toevoegen. De online toepassing is nu al gratis te testen.