Dashmote haalt 25 miljoen op bij investeerders China en VS

17-07-2019 (12:29) - Tech

De Nederlandse software-startup Dashmote heeft een investering van 25 miljoen euro opgehaald bij Chinese en Amerikaanse investeerders, dat meldt RTL Nieuws. Het gaat om een bedrag van 25 miljoen euro. 
 
Het geld komt van SP Investment Associates en Three Curce Capital uit de Verenigde Staten en het Chinese Gaomei Yunjing. De oprichters van het Amsterdamse bedrijf, broers Stefan en Dennis Tan, zijn op dit moment met premier Mark Rutte mee op handelsmissie. Donderdag tekenen ze het contract met de investeerders.

Algoritmes

Dasmote haalt voor bedrijven relevante informatie uit grote hoeveelheden online plaatjes. Het doet dit aan de hand van slimme algoritmes. Merken kunnen zo bijvoorbeeld te weten komen welke producten populair zijn bij jongeren. Het bedrijf heeft klanten zoals Unilever, Heineken, Coca-Cola en Tui. 
 

Contacten

Volgens Dennis Tan gaat het met de investering vooral om de contacten, niet om het geld.  Het bedrijf heeft al kantoortjes in New York en Shanghai en heeft de ambitie flink te groeien in onder andere de Verenigde Staten en China. ‘De contacten, daar gaat het vooral om’, vertelt Tan. ‘Zowel in China als de VS zijn netwerk en kennis over onder meer het reilen en zeilen van de overheid van groot belang om zaken te kunnen doen.
 

RTL Nieuws