Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

13-06-2019 (11:22) - Tech

Dassault Systèmes maakt de overname van Medidata Solutions bekend. Het Amerikaanse Medidata levert cloud-oplossingen voor de life sciences-industrie. Ruim 1300 bedrijven en organisaties gebruiken deze online platformen voor het ontwikkelen van therapeutische innovaties en het verbeteren van de prestaties van klinische processen. 


Met de overname van Medidata en zijn klinische en commerciële oplossingen, versterkt Dassault Systèmes zijn positie in de life sciences-sector aanzienlijk. Door de integratie van de oplossingen van Medidata en Dassault Systèmes ontstaat een geïntegreerd business experience-platform voor research, evenals het ontwikkelen, klinisch testen, produceren en commercialiseren van nieuwe therapieën en technologieën voor de gezondheidszorg.


'Vandaag is een belangrijke dag voor de life sciences-industrie doordat we nu in staat zijn de voordelen van de virtuele wereld toe te passen op de complexe wereld van het ontwikkelen van gepersonaliseerde medicijnen die de individuele patiënt centraal plaatsen', zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. 'Medidata heeft een leidende positie opgebouwd als het gaat om klinisch testen. Daarmee sluiten de oplossingen van Medidata uitstekend aan op onze eigen oplossingen voor life sciences, die gebaseerd zijn op het 3DEXPERIENCE-platform.'