DDMA gaat AI-volwassenheid van organisaties testen

20-11-2019 (11:57) - Tech

DDMA, de branchevereniging voor data en marketing, introduceert de AI Maturity Test. Met deze test kunnen organisaties kijken hoe volwassen ze zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie en zichzelf vergeleken met andere bedrijven. Ook ontvangen zij op basis van hun score advies van de experts uit de DDMA Commissie AI.
 
Succesvol zijn met AI hangt af van meerdere factoren. Denk aan de manier waarop organisaties zijn ingericht, maar ook de technologieën en systemen die gebruikt worden en de samenwerking tussen mensen met een verschillende achtergrond. In de AI Maturity Test komen al deze aspecten aan bod. Ook wordt gekeken de juridische en ethische kant van AI en de resultaten die tot nu toe zijn behaald met AI-projecten. Op basis van de mate van de volwassenheid op al deze AI-gerelateerde thema’s, krijgen bedrijven toegespitst advies die hen helpt de volgende stap te zetten.
 
Kevin Duijndam, lid van de DDMA Commissie AI en een van de initiatiefnemers van de test, licht toe: “Een van de belangrijkste voorwaarde voor succes met AI is dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken. Vaak zie je echter dat organisaties een data scientist in een kamertje zetten en daar wonderen van verwachten. Maar juist als ‘business’ en ‘tech’ bij elkaar komen, zie je dat AI-projecten écht impact hebben. De mogelijkheden van AI voor de maatschappij zijn groot, maar je moet ze wel benutten. Met deze AI Maturity Test hopen we daar een steentje aan bij te dragen.”
 
De AI Maturity Test is te vinden op https://aimaturitytest.nl/