Digitale creaties VideOrbit trekken 120 miljoen views

21-10-2020 (13:42) - Tech

De digitale creaties en filters die de Nederlandse startup VideOrbit met behulp van Augmented Reality (AR) maakt voor Facebook en Instagram, zijn in enkele maanden tijd al 120 miljoen keer bekeken en gebruikt.
 
CEO Mark Zuckerberg van Facebook toonde onlangs zelfs een de AR-filters van oprichtster en creatief directeur Isabelle Udo bij zijn keynote speech tijdens Facebook Reality Labs, de grootste digital developers conferentie ter wereld. Terwijl Zuckerberg enthousiast vertelde over de toekomst van AR, kwam haar AR-effect ‘Carmen Miranda’ groot in beeld.
 
Verder is vooral de Instagram filter ‘Sofishticated’ wereldwijd erg populair. Die is tot nu tot 30 miljoen keer gebruikt. Als gebruikers dit filter openen op hun telefoon, groeit er een kroon van koraal met kleine visjes en zeedieren op hun hoofd. Verder zijn de ‘Make it rain’ en ‘Medusa’ filters populair. Ook in andere digitale kunst laat VideOrbit planten en zeedieren of zelfs schilderijen tot leven komen door het gebruik van 3D-effecten.