Eén dashboard voor verbinden smart devices

01-02-2017 (10:21) - Tech

In de wereld van het Internet of Things is een groeiende behoefte in de markt aan een systeem waar alle smart devices in één overzicht te monitoren, aan te sturen en met elkaar te verbinden zijn. Conrad introduceert met Conrad Connect een geavanceerde online tool om dat probleem op te lossen.
 

minder smart dan gedacht
Een hele waslijst aan fabrikanten gaan mee met IoT en introduceren hun eigen lijn van producten of “smart devices” die met het internet verbonden zijn. Bij vrijwel alle merken is er sprake van een prima functionerend systeem zolang de communicatie met andere producten van hetzelfde merk plaatsvindt. Echter, wanneer een gebruiker apparaten bezit van meerdere fabrikanten, blijken deze apparaten vaak toch minder “smart” dan gedacht, omdat iedere fabrikant eigen losse apps voor de aansturing heeft gecreëerd.


verschillende merken

Met Conrad Connect is het mogelijk om smart devices in één overzicht aan te sturen. De Apple Homekit is hier ook toe in staat maar Conrad Connect gaat volgens de makers een aantal stappen verder. Het is namelijk ook mogelijk om apparaten van verschillende merken met elkaar te laten communiceren.