Exact benoemt Paul Ramakers als nieuwe Chief Executive Officer

Exact benoemt Paul Ramakers als nieuwe Chief Executive Officer

02-11-2020 (10:42) - Tech

Exact Software kondigt de benoeming van Paul Ramakers aan als CEO; een leiderschapsovergang die zorgvuldig is gepland en voorbereid.
 
Onder leiding van Phill Robinson is Exact de kampioen in business software in de Benelux geworden die het nu is. In deze periode heeft Exact zijn onafhankelijke toekomst op lange termijn veiliggesteld door de verkoop van het bedrijf aan KKR in 2019. Bovendien heeft Exact zijn aanwezigheid in de Benelux versterkt door de overname van Unit4 Bedrijfssoftware, de Nederlandse business van Unit4, het Belgische boekhoudsoftwarebedrijf WinBooks, en daarnaast verschillende andere strategische investeringen gedaan.
 
De omzetverwachtingen zijn sinds 2017, toen Phill zijn intrede deed, positief; met een verwachte groei van 100% voor 2021. Het bedrijf ligt ook op schema om zijn middellange termijndoelstelling te bereiken, namelijk om een omzet van 500 miljoen euro te behalen.
 
Ongeveer twaalf maanden geleden kondigde Phill Robinson aan dat hij de ziekte van Parkinson heeft, een chronische neurologische aandoening. Sindsdien is hij blijven werken als CEO bij Exact, maar na verdere progressie van zijn Parkinsonsymptomen in 2020 heeft Phill besloten dat nu de tijd rijp is voor hem om af te treden. Hij zal echter betrokken blijven als non-executive director in de raad van toezicht van Exact.
 
Tot nu toe was de nieuwe CEO Paul Ramakers, COO bij Exact. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de verkoop, ondersteuning en productlijnen. Hij werkt al 25 jaar bij het bedrijf en heeft in de loop der tijd verschillende functies bekleed. Met zijn brede ervaring en de leiderschapsskills die hij bij Exact heeft opgedaan zal Paul de strategie die hij en Phill de afgelopen drie jaar hebben gevolgd, blijven uitvoeren.