Extremistische content harder aangepakt

05-06-2017 (21:20) - Tech

Facebook en Twitter hebben na de aanslag in Londen gezegd harder te willen optreden tegen terroristische content op hun netwerken.

 
veilig voelen
Facebooks beleidsdirecteur Simon Milner laat weten dat Facebook 'vijandige omgeving' moet zijn voor terroristen. "We willen een dienst bieden waar mensen zich veilig voelen", zegt Milner. "Dat betekent dat we groepen of mensen die zich bezigen met terreur of die hun steun voor terrorisme uitspreken niet toestaan."
 
Het sociale netwerk zet een combinatie van technologie en menselijke moderatie in om terroristische content zo snel mogelijk te verwijderen. "Als we op een noodgeval stuiten waarmee iemands veiligheid in geding komt, schakelen we direct de autoriteiten in."
 
twitter
Ook Twitter zegt harder op te treden tegen extremistische propaganda op zijn website. "Op Twitter is er geen plek voor terroristische posts. We breiden het gebruik van technologie constant uit om dit type content te verwijderen." Volgens Twitter heeft het in de tweede helft van 2016 bijna 400.000 accounts opgeschort.
 
 

NU.nl