Galaxy Buds Pro helpen mensen met gehoorproblemen

24-03-2021 (10:03) - Tech

Recent onderzoek toont aan dat de Galaxy Buds Pro een effectief hulpmiddel kunnen zijn voor mensen lichte tot matige gehoorproblemen. De cijfers werden onlangs gepubliceerd in het gerespecteerde wetenschappelijk tijdschrift, Clinical and Experimental Otorhinolaryngology, een vakblad dat is gewijd aan keel-, neus- en ooronderzoek (KNO). De onderzoekers vergeleken de functie Ambient Sound op de Galaxy Pro Buds met hoortoestellen en PSAP-vesterkers.
 
Het onderzoek werd uitgevoerd in het Samsung Medical Center. Dit vooraanstaande ziekenhuis in Azië combineert uitstekende gezondheidszorg met gedegen onderzoek. Samsung werkt al meer dan tien jaar met het medisch centrum samen, vaak met als doel om de geluidservaring op mobiele apparaten te optimaliseren.
Het onderzoek naar gehoorondersteuning beoordeelde de doeltreffendheid van hoortoestellen, persoonlijke PSAP-versterkers en de Galaxy Buds Pro. Volgens de auteurs was het nog niet eerder voorgekomen dat draadloze oordopjes op klinische wijze werden vergeleken met officiële hoortoestellen.
 
Uit de studie kwam naar voren dat de Galaxy Bus Pro een uitstekende ondersteuning zijn voor mensen met lichte tot matige gehoorproblemen. Dat betekent dat de oordopjes in potentie de levens van 1,5 miljard mensen kunnen verbeteren. Zoveel mensen hebben wereldwijd namelijk te kampen met een zekere mate van gehoorverlies1.
 
“Volgens voorspellingen zal door vergrijzing in 2050 een op de tien mensen wereldwijd last hebben van gehoorverlies1. Hoortoestellen kunnen helpen om beter te horen, maar toch worden ze nog niet breed omarmd en dat komt vooral door de hoge prijs,” zegt onderzoeker Il Joon Moon van het Samsung Medical Center. “Gelukkig zijn de eerste onderzoeksresultaten met de Galaxy Buds Pro positief. Zo hebben veel mensen toch op eenvoudige wijze toegang tot gehoorondersteuning.”