Gamer Koenz gezicht gehandicaptensport

31-07-2018 (11:09) - Tech

Uniek Sporten stelt zich als community tot doel om iedereen met een handicap aan het sporten en bewegen te krijgen. Om ook jonge mensen enthousiast te maken voor sport start Uniek Sporten nu met esports. Het gezicht is de bekende gamer 'Koenz.' 


Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Het mooie van esports is dat je met elkaar kunt spelen, met en zonder handicap en ook wanneer je elkaar niet fysiek ontmoet. Het idee van Uniek Sporten esports is dat we een competitie gaan opzetten voor mensen met een handicap. Zo kunnen mensen met een handicap meer ervaring op doen in de esports, nieuwe eigenschappen ontwikkelen en mogelijk zichzelf in de kijker spelen voor esports teams of sponsors die altijd op zoek zijn naar nieuw top talent. Daarnaast maken ze kennis met de mogelijkheden van sport en bewegen in de buurt bij sportaanbieders door middel van de website en app van Uniek Sporten."

 

koenz

Koen Schobbers, in de gamewereld bekend als 'Koenz': “Ik ben trots om samen met Fonds Gehandicaptensport en met de sport community Uniek Sporten het esports gedeelte op te zetten. Het is goed om te zien dat esports dan deel uit gaat maken van een gebalanceerde omgeving met sport en educatie. Ik hoop in de toekomst enthousiastelingen te zien sporten en esporten. Want net zoals sport, zijn ook esports voor iedereen”.


Koenz is een gevestigde naam in de esports. Sinds 2007 sport hij al professioneel. Zijn game is Trackmania, een populaire racegame. Hij werd in 2013 derde op het wereldkampioenschap en staat steevast in de top tien bij grote esportkampioenschappen van het spel.