Geen spionagechips in telefoons

23-10-2018 (14:12) - Tech

CEO's van grote techbedijven zoals Amazon en chipmaker Supermicro roepen, nadat Apple-CEO Tim Cook dat al eerder deed op tot intrekking van het Bloomberg-artikel over vermeende spionagechips in hardware van Supermicro. Er is geen bewijs voor, zeggen ze. Bloomberg zegt van wel.


Bloomberg publiceerde begin deze maand een stuk waarin wordt beweerd dat China spionagechips zou hebben geplaatst op moederborden van Supermicro. Die moederborden zijn aan Apple en Amazon verkocht. Daarnaast zouden de bedrijven zijn bespioneerd en de FBI zou onderzoek hebben gedaan. Snel na de publicatie ontkenden de betrokken bedrijven al dat er sprake was spionagechips. Toch blijft Bloomberg achter het verhaal staan en haalt het zeventien verschillende anonieme bronnen aan om het te bewijzen. 

 

oproep

Cook krijgt bijval van Supermicro-CEO Charles Liang, die ook oproept tot terugtrekking van het verhaal. "Bloomberg heeft geen enkel getroffen moederbord laten zien, wij hebben geen malafide componenten in onze producten, zijn niet door de overheid benaderd en geen enkele klant heeft malafide hardware bij ons gemeld", aldus Liang. Apple-CEO Tim Cook riep vrijdag in een interview met BuzzFeed News op tot intrekking van het verhaal. 
 


Nu.nl, Buzzfeed, Bloomberg