Google ontkent discriminatie vrouwelijke werknemers

10-04-2017 (08:30) - Tech

Google betaalt eenderde van zijn 70.000 werknemers dat vrouw is, systematisch minder dan zijn mannelijke werknemers. Google ontkent de beschuldiging.


Het Amerikaanse ministerie van Arbeid stelt in een nog lopend onderzoek bewijzen te hebben verzameld van systematische salarisverschillen. In januari spande het ministerie een rechtszaak aan tegen Google in een poging het bedrijf te dwingen salarisinformatie en documenten te overhandigen.

Vrijdag sprak een medewerker van het ministerie in San Francisco tijdens haar getuigenis in die zaak over de salarisverschillen. Het ministerie zou de verzochte gegevens nodig hebben om vast te kunnen stellen waar de verschillen in salaris vandaan komen.

Google heeft in een reactie laten weten het heel erg oneens te zijn met de beschuldigingen. 'Elk jaar doen we een uitgebreide en robuuste analyse van het salaris voor mannen en vrouwen en wij hebben geen loonkloof gevonden. Behalve het geven van een ongegronde uitspraak die we voor het eerst in de rechtszaal hoorden, heeft het ministerie van Arbeid geen gegevens verstrekt of zijn methodologie gedeeld.'