Grab the money en go

24-03-2017 (13:10) - Tech

Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. Zo'n grote rondgang bij investeerders heeft in dit deel van de wereld nog nooit plaatsgevonden.


Grab is actief in Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen Het in 2012 opgerichte technologiebedrijf heeft voor honderden miljoenen aan investeringen aangekondigd in Indonesië. Dat land is de belangrijkste markt voor Grab, die er vorig jaar meer dan 600 procent groei liet zien.


scooters

Net als Uber biedt Grab taxiritten aan, maar in veel steden werkt de dienst ook met scooters. Het bedrijf heeft plannen klaar om een zevende markt te betreden: Myanmar. Verder opent Grab binnen niet al te lange tijd nieuwe onderzoeksfaciliteiten in het Indiase Bangalore en het Vietnamese Ho Chi Minhstad, waardoor er veel extra hoogopgeleid personeel nodig is.


750 miloen dollar

Bij een eerdere financieringsronde, in de september vorig jaar, haalde Grab al zo'n 750 miljoen dollar binnen. Daarbij werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 3 miljard dollar.


NU.nl