Half miljoen euro beschikbaar voor project Chronosphere

10-01-2020 (17:24) - Tech

Hoe kunnen 3D-scans van personen zo levensecht mogelijk worden gemaakt? En hoe functioneren deze scans het best in onze realiteit? Dit zijn de twee kernvragen die Effenaar Smart Venue onderzoekt in het project Chronosphere. Het initiatief ontving onlangs van verschillende partners financiële bijdrages van in totaal ruim 500.000 euro.

In het project Chronosphere onderzoeken creatieve contentmakers, onderzoeksinstellingen en technologiebedrijven de mogelijkheden van 3D gescande personen door middel van de recent in de Effenaar geopende Volumetric Video-studio. In deze 3D-studio leggen tientallen camera’s simultaan alle bewegingen van een levend onderwerp vast. Deze opnames worden omgezet in een volledig bewegend en digitaal beeld, waardoor er een nauwelijks van echt te onderscheiden beeld ontstaat.
 
Het project krijgt financiële steun van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, CLICKNL
(stimuleringsfonds voor de creatieve industrie), het stimuleringsfonds van de Metropool Regio Eindhoven en 4DR Studios, de eigenaar van de Volumetric Video-studio. Ook organisaties als Dutch Rose Media, 360 Verbeelding, Studio Wildvreemd, BUAS, Natlab, TU/e en SintLucas dragen bij aan het onderzoek.