Hinge snelst groeiende dating-app in Nederland

31-10-2019 (16:36) - Tech

Hinge is de snelst groeiende dating-app in Nederland. Sinds de lancering in april zijn de downloads van de app met meer dan 330 procent gestegen. De app is ook erg populair in Zweden, Denemarken en Ierland.
 
Hinge is gericht op mensen die dating-apps juist willen verlaten. In de digitale wereld zijn singles zo druk bezig met matchen dat ze vergeten echt contact te maken, in persoon, daar waar het er echt toe doet. Het is de missie van Hinge om dat te veranderen en de reden waarom de app specifiek ontworpen is om weer verwijderd te worden. Gesprekken worden geïnitieerd door zogenoemde ‘prompts’ in de app. Met de prompts worden gebruikers gemotiveerd om op bepaalde onderwerpen te reageren en vragen te beantwoorden. Informatie die ze wellicht niet zo snel zelf op hun profiel zouden plaatsen. Matches kunnen op deze prompts een comment achterlaten of ‘liken’. Op deze manier biedt Hinge een natuurlijkere manier voor het vinden van een geweldige eerste date.
 
De meest populaire prompt in Nederland is op dit moment ‘I am looking for…’. De prompt die in Nederland tot de meeste dates heeft geleid is ‘Worst fad I participated in…’ Momenteel leiden drie van de vier eerste dates op Hinge naar een vervolgdate en wordt er via de app om de vier seconden een nieuwe date gemaakt.