HTC VIVE Cosmos prijs en releasedate bekend

12-09-2019 (11:13) - Tech

HTC VIVE heeft features en functionaliteiten van de nieuwe Vive Cosmos bekendgemaakt, waaronder prijzen, beschikbaarheid en pre-order voordelen. 
 
Vive Cosmos is een premium pc-gebaseerde virtual reality-systeem (VR) van HTC en biedt gebruikers een nieuw niveau van toegankelijkheid en gebruiksgemak. Het is ontworpen om met de tijd en met gebruikers mee te groeien door een modulair faceplate design dat de functionaliteit van de headset kan veranderen, zoals de nieuw aangekondigde Vive Cosmos External Tracking-mod. 
 
Het nieuwe Vive tracking-systeem biedt een vereenvoudigde installatie waardoor de gebruiker snel en eenvoudig in VR komt. Daarnaast heeft de Vive Cosmos zes camerasensoren voor brede en nauwkeurige inside-out tracking en een gecombineerde pixelresolutie van 2880 x 1700 voor heldere tekst en graphics. Nieuwe LCD-panelen verkleinen de afstand tussen pixels en, ecombineerd met RGB-schermen, minimaliseren ze het screen-door effect. Door een opklapbaar design kunnen gebruikers snel schakelen tussen realiteit en virtual reality, zonder VR-reizen te verstoren. 

 

Cosmos wordt op 3 oktober gelanceerd in Europa voor 799 euro, pre-order start vanaf 12 september.