iPhone X maakt indruk met Face ID en Animoji's

12-09-2017 (21:02) - Tech

De vandaag gepresenteerde iPhone X doet wat hij moet doen: je wilt hem hebben. Grootste hobbel voor de meesten onder ons is het prijskaartje van 999 dollar. Maar wie dat bedrag kan neertellen, krijgt een gadget waarvan de Face ID, de nieuwe Animoji's en de swipe die de home-button overbodig maakt, de meest in het oog springende vernieuwingen zijn. Ook de wireless charging, die al je devices in één keer oplaadt, is een hit. Last but not least belooft de iOS-upgrade spectaculaire mogelijkheden op het gebied van AR.


Hoewel de nieuwe (ook bepaald niet goedkope)  iPhone 8 en 8s prachtige features hebben, verbleken die bij alles wat de iPhone X in huis heeft. De Face ID waarmee je je iPhone opstart en waarmee je betalingen doet, heeft een risicofactor van niet meer dan 1 op een miljoen. De Animoji's, als opvolger van de emoji's gaan zeker miljoenen fans scoren. Deze geanimeerde emoji's reflecteren je eigen gezichtsuitdrukkingen behoorlijk nauwkeurig en brengen appen en chatten naar een next level. De steenless steel body, het nieuwe Super Retina display, de responsiveness, alles is zo'n beetje next level aan de iPhone X. Apple maakt kortom indruk.


iOS update

De iOS-update die ook en passant werd gepresenteerd, belooft eveneens spektakel. Joris Pol, Partner & EP, MediaMonks Amsterdam: 'De iOS-update geeft een hele nieuwe generatie developers de mogelijkheid om Augmented Reality te creëren voor miljoenen gebruikers. We gaan niet alleen de beste tracking en belichtingsbepaling tot op heden zien maar ook de processing power gaat een stuk vooruit. MediaMonks werkt al jaren met augmented reality en ik kijk er naar uit om te zien hoe de technologie zich van experimenteel naar essentieel gaat ontwikkelen.'