Jaguar Land Rover ontwikkelt slimme software tegen wagenziekte

Jaguar Land Rover ontwikkelt slimme software tegen wagenziekte

06-08-2020 (09:25) - Tech

Wagenziekte is een vervelende kwaal waar veel mensen last van hebben. Jaguar Land Rover probeert daar nu wat aan te doen. De autofabrikant heeft software ontwikkeld waarmee de autonome modellen van Jaguar Land Rover geleerd wordt om wagenziekte bij de passagiers te helpen voorkomen.
 
Volgens een wetenschappelijke studie aan de Universiteit van Oxford kunnen meer dan 70 procent van alle mensen wereldwijd last krijgen van wagenziekte. Dat gebeurt veelal als de ogen andere informatie waarnemen dan het gehoor of het lichaam. Bijvoorbeeld tijdens het lezen in een rijdende auto. Dankzij de intelligente software van Jaguar Land Rover kunnen zaken als acceleratie, vertraging en rijstrookwisseling nauwkeurig worden geoptimaliseerd om misselijkheid bij inzittenden te helpen voorkomen.
 
Voor de ontwikkeling van de slimme software werden gegevens verzameld tijdens 20.000 echte en virtuele testmijlen. Dankzij geavanceerd 'machine learning' kan de rijstijl van het voertuig verder geoptimaliseerd worden met de gegevens die tijdens elke autonome rit wordt verzameld. De technologie is toepasbaar in elk model van Jaguar en Land Rover.