Jimdo innoveert met slimme zoekmachineoptimalisatie door A.I.

22-05-2018 (11:18) - Tech

Jimdo, aanbieder van een systeem om snel en eenvoudig zelf websites te maken, laat met zijn next-generation-websitebouwtool Dolphin geavanceerde opties voor slimme zoekmachineoptimalisatie (SEO) zien.


Matthias Henze, CEO van Jimdo: “We hebben het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, door allerlei taken op het gebied van zoekmachineoptimalisatie te automatiseren. Dat geldt voor zaken als meta-titles, meta-descriptions, optimalisatie voor mobiele toestellen, het snel laden van pagina’s, systeempagina’s, de sitemap, robots.txt, URL’s en redirects. Verder profiteren klanten van een virtuele assistent die hen helpt om iedere pagina te optimaliseren voor betere vindbaarheid.”

 

robots aan het werk

Met Dolphin lanceerde Jimdo eerder dit jaar een nieuwe aanpak voor het bouwen van websites. De consument hoeft niet meer te doen dan een aantal korte vragen te beantwoorden over zijn of haar onderneming en Dolphin doet de rest en met artificial intelligence wordt een website gebouwd, die precies aansluit bij de behoeften van de klant. De consument kan vervolgens zelf kiezen welke onderdelen hij wil overnemen en waar nodig zelf dingen aanpassen. De website wordt direct al persoonlijk gemaakt met content van de gebruiker zelf of, als die niet beschikbaar is, met content die is afgestemd op de branche van de klant.